Detailinformatie nieuwe Leica M10.

20001_leica-m10_silver_summilux-m_35_top_rgb

De M van Mijlpaal: De nieuwe Leica M10 maakt indruk met zijn compacte afmetingen, betere prestaties en nog meer intuïtieve bediening.

Een iconisch camerasysteem zet opnieuw een nieuwe standaard neer. De perfecte balans van de reeds lang bestaande tradities en technische innovatie in de Leica M10 belichaamt, als geen ander camera, de essentie van alles wat echt belangrijk is voor de fotografie. Hoewel alle functies aangepast zijn aan de specifieke behoeften van de hedendaagse fotografie, is er geen afwijking van de essentiële beginselen van het legendarische M-Systeem. Elk onderdeel en elke technische oplossing richt zich op compromisloze fotografie. Met zijn compacte afmetingen, betere prestaties en nog meer intuïtieve bediening, zet de Leica M10 een nieuwe mijlpaal in de verdere geschiedenis van de Leica M fotografie.

Schermafbeelding 2017-01-18 om 14.36.12.jpg

De vormfactor: analoge afmetingen in het digitale tijdperk

Veel fotografen die de afmetingen van analoge M-modellen op prijs stellen, vanwege hun ideale ergonomie en een perfecte pasvorm in de hand, gaven uiting aan hun wensen voor juist dit formaat voor een digitale M-camera. Leica heeft nu deze droom gerealiseerd. De bovenplaat heeft nu een diepte van slechts 33,75 millimeter, dat is vier millimeter minder dan die van zijn naaste verwant, de Leica M (type 240). Hiermee is de Leica M10 nu de dunste digitale M aller tijden.

l1004296_v1

De meetzoeker: een accurate kijk op de wereld

De meetzoeker heeft altijd een zeer belangrijke rol gespeeld in het de glorieuze erfgoed van het Leica M-Systeem. Een aantal belangrijke aspecten van deze legendarische scherpsteltechnologie zijn nu verder geoptimaliseerd in de Leica M10. Om de weergave van het onderwerp te verbeteren, is het gezichtsveld met 30 procent vergroot en de vergrotingsfactor is verhoogd naar 0,73. De Eye-relief (de optimale afstand van het oog tot het zoekeroculair) is ook aanzienlijk toegenomen. Dankzij een toename van 50 procent in deze afstand, is de zoeker nu veel comfortabeler te gebruiken, in het bijzonder voor fotografen die een (zonne-)bril dragen.

09_leica-m10_production_rgb

De sensor: het digitale canvas

Het belangrijkste onderdeel van de Leica M10 is de 24 MP, Full-Frame CMOS sensor speciaal ontwikkeld voor deze camera. De nieuwe technologie leidt tot significante verbeteringen in alle relevante beeldparameters: indrukwekkend dynamisch bereik, een uitstekende contrastweergave, uitzonderlijke scherpte en de fijnste resolutie in details. De unieke pixel- en microlensarchitectuur maakt een bijzonder grote lensopening mogelijk, d.w.z. zelfs lichtstralen die onder een schuine hoek op de sensor komen worden nog nauwkeurig opgevangen door de fotodiodes. Dit is nog verder verbeterd ten opzichte van de vorige generatie Leica M Type 240 sensor. De glazen afdekplaat van de sensor werkt als een infrarood “cut-off” filter en vermijdt zo ongewenste breking en vervormingen die veroorzaakt worden door extra lagen glas. Het weglaten van een low-pass filter zorgt er tevens voor dat de Leica M10 maximale beeldscherpte levert. Dit leidt tot een beduidend betere beeldkwaliteit, met name bij groothoek- en zeer lichtsterke objectieven.

Dankzij het nieuwe ontwerp van de sensor van de Leica M10 is het ISO-gevoeligheidsbereik uitgebreid. Het staat nu waarden toe tussen ISO 100 en 50.000 met aanzienlijk verbeterde ruiskenmerken bij hogere ISO-instellingen. De Leica M10 opent geheel nieuwe gebieden van de fotografie en levert een uitzonderlijke beeldkwaliteit, zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden.

Leica M10_bad weather_RGB.jpg

Het bedieningsconcept: intuïtief en teruggebracht tot de essentie

Sinds het begin hebben staan Leica M-camera’s voor de concentratie op alleen de essentiële functies. Dit principe is nauwgezet nagevolgd in de Leica M10, die nieuwe normen stelt op het gebied van intuïtieve bediening en snelle toegang tot de instellingen van die relevant zijn in de fotografie. Bijvoorbeeld de bedieningsknoppen op de achterkant zijn beperkt tot een joystick en slechts drie knoppen voor afspelen, Live View en Menu. Het belang van bepaalde instellingen is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en fotografische behoeften. Met het oog hierop heeft de Leica M10 ook een vrij configureerbaar favorietenmenu voor het maken van een persoonlijk profiel met relevante functies.
Een van de meest onderscheidende kenmerken van de Leica M10 is de ISO-draaiknop op de bovenplaat. Voor de eerste keer in een digitale Leica M, kunnen alle essentiële opnameparameters, zoals scherpstellen, diafragma, sluitertijd en ISO waarde handmatig worden ingesteld. Zonder gebruik van het menu, of zelfs het inschakelen van de camera. Hierdoor ontstaat er een nog meer directe controle en grotere discretie bij het fotograferen.

De WLAN module: herinneringen zijn er om getoond en gedeeld te worden

De Leica M10 is de eerste M-camera met geïntegreerde Wi-Fi connectiviteit. Dit zorgt voor een snelle, draadloze overdracht van foto’s naar mobiele apparaten van Apple, waar ze bewerkt kunnen worden en geplaatst en gedeeld in sociale netwerken. De Leica M-app maakt ook de rechtstreekse overdracht van RAW opnamen in DNG-formaat mogelijk naar iPad en iPhone voor verdere bewerking met geschikte apps( vanaf iOS10.2). De Leica M10 kan ook op afstand bedient worden via Wi-Fi met de smartphone of tablet. Dit maakt het gemakkelijk om perfecte opnamen te maken vanuit ongebruikelijke standpunten of om te voorkomen dat de camera beweegt tijdens het fotograferen met langere sluitertijden.

Finder-1-1.jpg

Leica M10: Een volgende stap naar perfectie

‘De Leica M is het hart, de ruggengraat en de ziel van Leica Camera. De Leica M10 verenigt state-of-the-art technologie en uitzonderlijke optische prestaties met een bewuste focus op de traditionele voordelen van het unieke Leica M meetzoeker systeem. In deze, de innovatieve camera en de concentratie op de functies die essentieel zijn voor de fotografie zetten nieuwe standaarden, terwijl het buitengewone minimalistische bedieningsconcept ons een stap verder brengt naar de absolute perfectie. Made in Germany en gemaakt door Leica – de Leica M10 staat als een uitstekend merkstatement voor de verfijnde kunst van engineering, de hoogste kwaliteit en vakmanschap ‘, aldus Oliver Kaltner, CEO van Leica Camera AG.
“De nieuwe M, de M10 is geen camera voor iedereen, maar ook steeds meer een camera voor mensen die houden van een systeem dat is gebouwd voor de toekomst met behoud van de compatibiliteit met zijn verleden. Het meetzoekersysteem laat me mijn foto’s uitkaderen en scherpstellen. Het meetzoeker systeem laat me in de voetsporen treden van werelds grootste fotografen. Het meetzoekersysteem laat me foto’s maken met mijn eigen visuele stijl. De nieuwe M10 en de rijkdom van huidige en “vintage” Leica M objectieven ontlokken en vervullen de wensen van iedere fotograaf .” benadrukt Dr. Andreas Kaufmann, grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van commissarissen van Leica Camera AG.

l1000733_v1

Beschikbaarheid en prijs van de Leica M10:
vanaf nu te koop in de Leica Store Lisse en via de erkende Leica dealers. De verkoopadviesprijs bedraagt €6610,00 incl. B.T.W. Ga naar http://www.transcontinenta.nl/leicacameradealers voor de adressen en contactinformatie.

Hoge resolutie voorbeeldfoto’s:

In de Transcontinenta Flickr account staan hoge kwaliteit voorbeeldfoto’s gemaakt met de Leica M10. Deze set zal continue aangevuld worden met nieuw materiaal.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, persbericht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.