Introductie Leica Q Titanium.

leica-q-titanium_4

De Leica Q Titanium
Deze nieuwe grijs gelakte versie, biedt een perfecte synthese
van camera technologie, design en functies.

Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, presenteert een nieuwe Leica Q: de Leica Q Titanium grijs gelakt. Met de Leica Q Titanium grijs gelakt biedt Leica een alternatief ontwerp voor haar high-performance, compacte camera met een vaste lichtgevoelige prime objectief en Full-Frame sensor. In tegenstelling tot de discrete zwarte camera body, het objectief en lederen bekleding van de standaard Leica Q, valt de nieuwe kleurkeuze op door de titanium-grijze finish op het bovendek, de achterkant en de bodemplaat van de camera. De combinatie van het uiterlijk van prestigieuze metalen en zwarte elementen zoals het leer en het objectief, geven de camera zijn unieke verfijnde, premium en tegelijk robuuste uitstraling. In vergelijking met zijn tegenhanger in het zwart, beschikt de Leica Q Titanium grijs gelakt over kenmerken die niet in het standaard model terug te vinden zijn. Dit zijn o.a. de gravure van de “feet” schaal en de brandpuntsafstand indicaties op het objectieflens in het rood en de kleur gecoördineerde draagriem gemaakt van een robuust materiaal, dat wordt gebruikt voor klimtouwen, die samen met de camera wordt meegeleverd.

leica-q-titanium_3

De technische specificaties van de Leica Q Titanium grijs gelakt zijn identiek aan die van het standaard zwarte model en maken indruk op gebruikers met het snelle en intuïtieve bedieningsconcept en een bijzonder lichtgevoelig objectief. Het Leica-Summilux 28mm F/1.7 ASPH. objectief maakt de camera ideaal te gebruiken in bestaand licht situaties en heeft een beeldhoek die opnamen met natuurlijke perspectieven en verhoudingen reproduceert. Dit maakt de Leica Q tot de perfecte camera voor straat-, architectuur- en landschapsfotografie. In combinatie met een 24 MP, Full-Frame CMOS sensor, precies afgestemd op het objectief, levert de camera rijk gedetailleerde opnamen met weinig ruis in een optimale kwaliteit bij een ISO-gevoeligheid van maximaal 50.000. De Leica Q Titanium biedt de grootst mogelijke creatieve vrijheid voor het realiseren van zelfs de meest veeleisende fotografische ambities. Niet op zijn minst dankzij de praktische mogelijkheid om snel te schakelen tussen macro-, automatische- en handmatige scherpstelling.

Om ervoor te zorgen dat het beslissende moment nooit wordt gemist, beschikt de Leica Q Titanium Full-Frame camera over de snelste autofocus in zijn klasse en biedt precisie scherpstellen in bijna real-time. Tegelijkertijd verwerkt de Maestro II beeldprocessor van Leica de gegevens van de sensor op een enorme snelheid en maakt continue opnamen mogelijk met maximaal tien beelden per seconde bij volledige resolutie. Om een betrouwbare controle van de beeldcompositie met deze snelheid mogelijk te maken, beschikt de Leica Q Titanium over een geïntegreerde zoeker met een resolutie van maar liefst 3.68 MP. Zelfs de kleinste details van elke beeld worden zonder merkbare vertraging weergegeven als de camera naar het oog van de gebruiker wordt gebracht.

leica-q-titanium_2

Alle functies van de Leica Q Titanium zijn overzichtelijk en logisch geplaatst om een perfecte ergonomie te garanderen. Zijn duidelijke en logische menu indeling zorgt voor een snelle toegang tot alle essentiële functies en stelt gebruikers in staat om persoonlijke instellingen te programmeren. De Leica Q Titanium maakt ook video-opnamen in Full HD kwaliteit. Afhankelijk van de scene en het onderwerp, kunnen gebruikers kiezen tussen 30 of 60 beelden per seconde voor video-opnamen in MP4-formaat.

De Leica Q Titanium beschikt over een geïntegreerde Wi-Fi module voor draadloze overdracht van foto’s en video naar andere apparaten en het volledig op afstand bedienen van de camera via WLAN of direct Wi-Fi met behulp van een smartphone of een tablet. De Leica Q App., voor iOS en Android apparaten, kan voor deze functies gratis worden gedownload van de Leica website, de Apple App Store of Google Play Store. De Leica Q App. maakt het ook mogelijk de instelling van parameters zoals bijvoorbeeld diafragma en sluitertijd aan te passen. De Leica Q Titanium ondersteunt ook NFC, Near Field Communication, voor een snelle en eenvoudige verbinding met een smartphone.

leica-q-titanium_1

Adobe Photoshop C en Adobe Lightroom CC, de professionele digitale workflow-oplossingen voor Apple Mac OS X en Microsoft Windows®, zijn ook opgenomen als onderdeel van het Leica Q Titanium grijs gelakt leveringspakket. Deze digitale software voor het beheren en bewerken van foto’s en video’s biedt een uitgebreide reeks functies en ondersteunt de DNG files van de Leica Q. Leica Q Titanium bezitters kunnen, nadat ze hun camera geregistreerd hebben, de software 90 dagen lang gratis gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid.
De Leica Q Titanium grijs gelakt komt in november beschikbaar bij de geautoriseerde Leica Store en Leica dealers in Nederland. De consumenten adviesverkoopprijs incl. BTW zal € 4.525,00 bedragen.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Leica Q en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.