Introductie Leica Summaron M 28mm F/5.6.

Schermafbeelding 2016-10-19 om 15.21.55.jpg

De renaissance van een klassiek objectief
De ultra-compacte Leica Summaron-M 28mm f/5.6 groothoek objectief voor onopvallende reportagefotografie.

Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, presenteert vandaag een nieuwe klassieker: de Leica Summaron-M 28mm f/5.6. Met de Leica Summaron-M 28mm f/5.6, breidt Leica haar objectieven portfolio uit voor het meetzoekersysteem met de moderne renaissance van een klassiek Leica objectief. Voor het eerst in 1955 geïntroduceerd als een schroefvatting objectief, is de voorganger van dit nieuwe objectief nog steeds één van de meest compacte groothoek objectieven binnen het Leica M-System en is het nog steeds beroemd om zijn karakteristieke signatuur. De nieuwe Summaron-M 28mm F/5.6 kent zijn oorsprong in de klassieke compacte constructie van zijn voorvader en brengt de unieke, analoge look & feel van het beeld nu naar het moderne tijdperk van de digitale fotografie.

schermafbeelding-2016-10-19-om-15-22-27-1

Het optische ontwerp en de mechanische constructie van de Summaron-M 28 mm f/5.6 zijn identiek aan die van zijn voorganger, die werd geproduceerd in de Leitz fabriek in Wetzlar tot 1963. De perfecte combinatie van de nieuwste optische ontwikkelingen, de hoogste kwaliteit afwerking en optisch ontwerp laten zien dat deze nieuwe versie van de Summaron-M 28mm f /5.6 veel meer is dan een eenvoudige reconstructie van een bestaand objectief. Slechts minimaal aangepast aan de beeldtaal van hedendaags contemporary design, is de nieuwe versie van de Summaron-M 28mm f/5.6 teruggebracht tot de essentie, maar verliest het niets van het karakter van zijn legendarische voorouder.

l1003244_d

De uitzonderlijk korte lengte van minder dan twee centimeter maakt het bijzonder onopvallend en daardoor, samen met de onvergelijkbare discretie van een Leica M camera, een ideaal objectief voor straat- en reportagefotografie. De combinatie van een overzichtelijke scherptediepteschaal en lange scherpstelslag maakt een bijzonder nauwkeurige scherpstelling mogelijk.

leica-summaron-m-56-28_lens-hood

Het optische ontwerp van 6 lenselementen in 4 groepen, symmetrisch gegroepeerd rond de iris van de nieuwe Leica Summaron-M 28mm f/5.6, is identiek aan die van zijn voorouder. Het historische optische ontwerp van het originele objectief is volledig ongewijzigd gebleven. De nieuwe Leica Summaron-M 28mm f/5.6 legt bijvoorbeeld, bij volle opening, onderwerpen vast met een rijk contrast over vrijwel het gehele beeldveld. De combinatie van extreme scherptediepte, natuurlijke contrastweergave, een uitstekende detail resolutie en zichtbare vignettering creëren een unieke visuele handtekening en geven foto’s een bijzondere uitstraling die doet denken aan die van de vroegere dagen van analoge fotografie.

leica_m_typ_240_summaron-m_28_top

Het uiterlijk van de nieuwe Leica Summaron-M 28mm f/5.6 is afgestemd op de hedendaagse looks van de huidige range van Leica M-objectieven. Dit geldt voor de Leica M bajonetvatting met 6-bit codering, de vorm van de scherpstel vergrendelknop, de diameter van de diafragma ring en de stijl van de karteling op de behuizing en de scherpstelringen. De stijl en bouw van de lenskap weerspiegelen het origineel en herinneringen aan het begin van meetzoeker fotografie. Het objectief is vervaardigd uit massief messing en afgewerkt in een uitgebreid productieproces.

leica-m-lenses_familyshot_1_oct16
Zoals het geval is voor alle andere Leica objectieven, is de Leica Summaron-M 28mm f/5.6 ontworpen en ontwikkeld door de precisie ingenieurs en optische specialisten bij Leica AG in Wetzlar. Als een bijzonder betrouwbaar product met blijvende waarde, wordt het objectief in Duitsland gemaakt van alleen de beste materialen en in een uitgebreid proces geheel met de hand geassembleerd. De combinatie van geavanceerde technologieën en zorgvuldige productie procedures garandeert als geen ander consequent uitstekende kwaliteit en blijvende waarde.

l1003048_k

Leica liefhebbers die een Summaron-M 28mm f/5.6 objectief wensen aan te schaffen kunnen dit uitsluitend doen via een speciale pre-order via hun favoriete Leica Store of Leica M dealer in Nederland. Leveringen zullen daarna plaatsvinden in de volgorde waarin de opdrachten bij Leica AG worden ontvangen. Vanwege de grote vraag moet op voorhand rekening worden gehouden met lange levertijden, vooral in de eerste paar maanden na deze lancering
De consumenten adviesverkoopprijs voor de Leica Summaron-M 28mm f/5.6 bedraagt € 2.240,- inclusief B.T.W..

l1009725_rgb-1

TECHNISCHE SPECIFICATIES LEICA SUMMARON-M 28mm f/5.6
Beeldhoek (Diagonaal, horizontaal, verticaal):
– 75 ° / 65 ° / 46 °
Optisch ontwerp
– Aantal lenzen/groepen: 6/4
Scherpstellen
– Scherpstelafstand: 1 m tot oneindig
– Afstandsschalen: Metrische afstand schaal
– Kleinste veld object /Grootste vergrotingsmaatstaf: 801 x 1201 mm / 1: 33,4
Diafragma
– Instellingen/functie: voorkeuze met click stops
– Kleinste diafragma: 22
Objectief vatting:
– Leica M met 6-bit codering voor Leica M digitale camera’s
Filterdraad:
– Binnen schroefdraad voor E34 schroefdraadfilters, niet-roterend
Zonnekap:
– Afneembaar (meegeleverd met het objectief)
Zoeker:
– Camera beeldzoeker
Afwerking:
– Zilver chrome
Afmetingen en gewicht:
– Lengte tot bajonet flens: ≈ 18 mm
– Grootste diameter: ≈ 51 mm
– Gewicht: ≈ 165 gram

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, objectieven en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.