Wander the World with us – Ijsland.

29836410760_38100fcd95_hNa een flinke tocht door IJsland zijn er een aantal conclusies die ik kan trekken:

• Een week is veel te kort om dit prachtige land te bekijken
• Het is raadzaam om een foutwheel drive te huren en geen VW Polo
• Een 24mm lens meenemen was een bijzonder goed idee
• Het licht is in het najaar echt prachtig

Helaas hadden wij wel maar een week de tijd dus dan is het direct nodig om keuzes te maken. Omdat het idee van een leeg en verlaten landschap ons wel aansprak, besloten we het toeristische zuiden van het land te mijden en dus naar het noorden af te reizen. Een goedkoop autootje huren leek ons een goed idee, daar het openbaar vervoer niet al te best geregeld is in dit land. Dat bleek echter een misvatting en met €100,- voor een nieuw wiel hadden we achteraf wellicht beter direct voor een 4 x 4 kunnen kiezen.

30096779086_c1de38a549_h

Onderweg hebben we een prachtig schouwspel aan diverse landschappen voorbij zien komen. Van een met mos begroeide maan vlakte, tot uitgestrekte velden en van de onnoemelijke hoeveelheid watervallen tot aan de verdwaalde kerkjes in het lege landschap. De Leica M 24mm Elmar voelt zich hier als een vis in het water, ongeacht of hij op de Leica M Monochrom wordt gebruikt of op de Leica M240. In het begin gebruikte ik veel de Live view functie of de EVF, maar op den duur wist ik redelijk precies in te schatten wat er in mijn beeld zou verschijnen.

Bij terugkomst in Reykjavik kon ik gelukkig ook nog even wat portretten schieten en aan mijn fascinatie voor mensen voldoen. Maar zeven dagen vliegen natuurlijk om, dus een volgend verhaal komt uit New York. We houden jullie op de hoogte. Kijk vooral mee op wandertheworldwithus.com en ga voor mijn foto’s naar de Flickr account.

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .