Nieuw: de Leica X-U heavy duty onderwater camera

3cb4e192-120b-4f26-98c6-86f540c73121

Met de waterdichte Leica X-U, breidt Leica Camera AG zijn gamma uit met een model speciaal ontworpen en gebouwd voor gebruik buitenshuis. Dankzij het uitzonderlijk lichtsterke objectief en een ingebouwde flitser stelt het fotografen in staat om adembenemende momenten in perfecte details en topkwaliteit vast te leggen – niet alleen op het land, maar ook onder water, tot een diepte van maximaal 15 meter. De camera is stootvast tot een val van 1.22 meter en is in staat om te functioneren bij temperaturen van 0 ° C tot 40 ° C. Dit maakt de robuuste Leica X-U de ideale metgezel voor elke avonturier en ambitieuze outdoor fotograaf.

42e29d50-ebca-43b2-92ed-c1411c5e88f0

Sterk en dus geschikt voor iedere trip

Het maakt niet uit waar de professionele foto’s moeten worden vastgelegd: snorkelen, duiken, bergbeklimmen op de met sneeuw bedekte bergtoppen of op safari in stof en extreme hitte. Dankzij de anti-slip, TPE gepantserde behuizing, ligt de camera onder alle omstandigheden goed in de hand en leg je extreme actiemomenten vast met haarscherpe details. Het minimalistische en intuïtieve bedieningsconcept van de Leica X-U biedt fotografen de belangrijkste instrumenten voor pure en onbeperkte creatieve vrijheid – voor actie- en onderwateravonturen, reis-, architectuur- en landschapsfotografie of video’s in Full HD resolutie.

De top in beeldkwaliteit

f2e51902-c33f-4713-9f00-473ba098e2ceOptimale beeldkwaliteit met de Leica XU wordt gegarandeerd door de bekende, cutting-edge technologie van de Leica X camera range. De combinatie van een professionele APS-C formaat CMOS-sensor met meer dan 16,5 megapixels (effectief 16.2 MP) en een Leica Summilux 23mm f / 1.7 ASPH. high end objectief zorgt voor natuurlijke kleurweergave en maximale details, zelfs bij een kortste scherpstelafstand van slechts 20 cm. De grote diafragma-opening van f / 1.7 biedt ook de vrijheid om de bijzonder fascinerende creatieve mogelijkheden van selectieve scherpte te verkennen. Dankzij de betrouwbare Leica correctie tegen strooilicht en flare, is de Leica XU ook de eerste keuze voor alle binnen- en buitenlicht omstandigheden – op ieder moment van de dag of nacht en onder wat voor omstandigheden dan ook.

df727566-559c-4108-a0ad-bff88c8a3de2Eenvoud tot 15 meter diepte

Het stijlvolle en minimalistische ontwerp van de Leica XU – made in Germany – is niet alleen een absolute eye-catcher, het zorgt ook voor concentratie op de dingen die echt tellen: eenvoudige en intuïtieve bediening en de ultieme precisie. Het ontwerp van de camera is gemaakt door Audi Design. Met een bovenplaat van hoogwaardig aluminium en slipvaste TPE “bepantsering”, waarborgt de behuizing niet alleen een uitzonderlijke haptische ervaring en indrukwekkende duurzaamheid, maar ook waterdichtheid tot een diepte van maar liefst 15 meter. De anti-slip behuizing, een bijzonder geharde bescherming voor het Lcd-scherm en een failsafe dubbel slot voor het batterijcompartiment en geheugenkaartsleuf zorgen dat fotografen zich volledig kan concentreren op het onderwerp zonder zich enige zorgen te maken.

49e36236-be2e-4158-9efe-d265bdc1c272

HD video voor boven én onderwater

Soms is een enkele foto niet voldoende om het dynamische karakter van een bijzonder scène vast te leggen. De Full HD videofunctie van de Leica XU maakt het eenvoudig om een film te maken in bioscoopkwaliteit en zo de unieke momenten van reizen en avonturen op video vast te liggen voor de eeuwigheid. De Leica X-U neemt video op in FULL HD 1920 x 1080 of HD 1280 x 720 pixel resolutie met 30 volledige beelden per seconde in het MP4 video-formaat. Ongeacht of deze video-opnamen bedoeld zijn voor professionele filmproducties of als homevideo’s om te delen met vrienden, de Leica XU levert altijd hoogwaardige resultaten die perfect de sfeer van het moment vastleggen.

Prijzen en beschikbaarheid.
De Leica X-U (Typ 113) is vanaf februari te koop voor € 3300,00 incl. BTW via de Leica Store Lisse en de erkende Leica dealers. Zie www.transcontinenta.nl/leicacameradealers

High Res voorbeeldfoto’s

Op de Transcontinenta Flickr account staan talloze hoge resolutie voorbeeldfoto’s gemaakt met de nieuwe Leica X-U. Zoals op de foto’s te zien is onder vaak zeer moeilijke omstandigheden.

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Compact, Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.