Een nieuwe generatie Leica M 28 en 35mm objectieven.

a8e7f9f6-b3e7-467f-a545-7a3fc3a11062

Transcontinenta BV introduceert drie nieuwe generatie modellen van de Leica M objectieven, de Summicron-M 35 mm f/2 ASPH., de Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASPH. en de Leica Elmarit-M 28 mm f/2.8 ASPH. met verbeterde optische prestaties. Het was mogelijk om de beeldkwaliteit van deze drie groothoekobjectieven te verbeteren door het optimaliseren van het optische ontwerp. Nieuw is ook de robuustere bouwwijze. In tegenstelling tot de eerdere modellen, zijn deze drie objectieven nu voorzien van een volledig metalen rechthoekige zonnekap met schroefdraad en is de frontlens voorzien van een beschermingsring met schroefdraad voor als de zonnekap niet gebruikt word. De lenskap zelf is nu ook van metaal.

Zoals het geval is bij alle Leica objectieven, verenigt ook dit klassieke trio voor Leica reportagefotografie optische en technische uitmuntendheid én worden ze gemaakt in Duitsland. De combinatie van state-of-the-art technologie, hoogwaardige materialen en zorgvuldige handmatige constructie zorgt voor een constante kwaliteit en maakt ze betrouwbare objectieven met een blijvende waarde. De nieuwe generatie Summicron-M 28 mm f/2 ASPH. en Elmarit-M 28 mm f/2.8 ASPH. objectieven zullen vanaf eind januari beschikbaar zijn. De Summicron-M 35 mm f/2 ASPH. zal vanaf half februari in zwart en, voor het eerst, ook in een zilver geanodiseerde afwerking beschikbaar zijn.

d5dace4b-413b-447a-9f60-ba98b3964036.jpg

De Summicron-M 35 mm f/2 ASPH. is een lichtsterke klassieke prime die indruk maakt met een superieure beeldkwaliteit en unieke bokeh. Ondanks zijn hoge lichtsterkte en uitzonderlijke beeldkwaliteit, zijn de afmetingen verrassend klein. Samen met dit objectief wordt iedere Leica M een uiterst compact en elegant fotografisch hulpmiddel. De nieuwe generatie van de Summicron-M 35 mm f/2 ASPH. heeft nu een 11 bladig diafragma. Dit creëert een cirkelvormig diafragma, dat onscherpe gebieden in de voor- en achtergrond van het hoofdonderwerp op een bijzonder harmonieuze manier weergeeft. De resultaten zijn haarscherpe opnamen met een hoog contrast, bijna volledig vertekening vrij en een prachtig bokeh. En dit bij elk diafragma en op elke afstand, zelfs bij volle lensopening.

03dd5d15-23be-473c-bccc-af883fc24648

Hoge prestaties en hoge lichtsterkte zijn ook dé kenmerken van het Summicron-M 28 mm f/2 ASPH. groothoekobjectief. Zijn zeer hoge lichtsterkte maakt het objectief bijzonder veelzijdig en levert briljante opnameresultaten, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. Op de maximale lensopening levert de Summicron-M 28 mm f/2 ASPH. al rijke contrasten, gedetailleerde weergave van zelfs de fijnste structuren, een zachte en gladde bokeh en extreem hoge resolutie. Dit staat garant voor uitstekende beeldresultaten van hoek tot hoek bij elke foto. Verbeteringen in het optische ontwerp van deze nieuwe generatie hebben het mogelijk gemaakt om nog betere beeldkwaliteit over het gehele beeldveld te bereiken. De aanzienlijke vermindering van de beeldveldwelving garandeert een hogere resolutie met details van hoek tot hoek.

7e65edd3-6661-4677-a688-184e90631a85.jpg

De Elmarit-M 28 mm f/2.8 ASPH. is het meest compacte objectief in het gehele objectievenassortiment voor de Leica M. Door de compacte afmetingen en het lage gewicht, is dit objectief de favoriet van straat- en reportagefotografen. In vergelijking met het vorige model, biedt dit nieuwe generatie objectief zichtbaar verkleinde beeldveldwelving, wat een aanzienlijk verbeterde beeldkwaliteit met een hoge resolutie en zeer briljante resolutie van details met zich mee brengt. De Elmarit-M 28 mm f/2.8 ASPH. is nagenoeg vertekening vrij, van oneindig tot de kortste scherpstelafstand van 0,7 meter. Het objectief neemt ook nauwelijks beeld weg van de meetzoeker van de Leica M camera’s.

Prijzen en beschikbaarheid

Deze nieuwe Leica M objectieven zullen half/eind februari beschikbaar zijn in de Leica Store Lisse en via de erkende Leica dealers: http://www.transcontinenta.nl/leicacameradealers.html

De adviesverkoopprijzen, inclusief B.T.W., bedragen voor de Summicron–M 28mm f/2.0 € 3.765,00, voor de Elmarit-M 28mm f/2.8 € 2.085,00 en voor de Summicron-M 35mm f/2.0 € 2.800,00 (zwarte uitvoering) en € 3.000,00 ( zilveren uitvoering).

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, M-Systeem en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.