Review Leica Summaron-M 28mm.

l1006506-bewerkt-620x412

We stelden fotograaf Milan Swolfs in de gelegenheid om de recent geïntroduceerde Leica Summaron-M 28mm F/5.6 in de praktijk te testen. Als groot liefhebber van de bijzondere beeldkarateristiek van klassiek Leica glas wist hij ook tijdelijk de oorspronkelijke oude Leica 28mm Summaron met schroefdraad te lenen ( gemaakt tussen 1955-’63) en een Leica 28mm Hektor  (gemaakt tussen 1935-’55). Hij testte de nieuwe Leica Summaron-M 28mm F/5.6 op zijn Leica M Monochrom M246.

l1008133-bewerkt

Alle 3 lenzen hebben een uitgesproken ‘vintage karakter’: vignetering, glow, zeer scherp in het midden maar iets minder scherp aan de buitenste randen van de foto. Door het lagere contrast dan moderne en asferische lenzen zijn ze uitermate geschikt voor zwart/wit fotografie. Zijn wereld bestaat uit het fotograferen van pinups, retro settings en vintage evenementen daarom besloot hij om de 28mm Summaron te testen in deze setting. Samen met het pinup Model Ma Chérie D besloot hij om 3 verschillende shoots te doen. Een streetstyle shoot en twee op locatie. Voor de shoots heeft hij alleen natuurlijk licht gebruikt, om te zien hoe de lens rendert in natuurlijk daglicht en binnen op locatie met de combinatie van inval licht en kunstmatig licht.

l1008175-bewerkt

Lees hier zijn review en bekijk de talloze voorbeeldfoto’s.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Leica M, objectieven, Review en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.