Nieuw Leica Sofort camera en films.

lei_nowfbhead

Deze veelzijdige nieuwe Leica direct-klaar camera maakt de fascinatie voor direct beschikbare foto’s tastbaar.

Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, presenteert met trots het nieuwste lid van de Leica Camera familie: de Leica SOFORT. Deze veelzijdige direct-klaar camera is voorzien van een uniek Leica design, speciale functies en biedt een snelle en gemakkelijke toegang tot fotografie. De fascinatie voor en de unieke ervaring van spontane foto’s die in seconden zichtbaar zijn en gedeeld kunnen worden. De ultieme toegevoegde waarde van direct-klaar fotografie nu binnen handbereik via het iconische merk Leica. Tegelijkertijd brengt Leica haar fotografische expertise en toewijding aan creativiteit, gebruiksgemak en kwaliteit in de wereld van de direct-klaar fotografie.

leica_framemoment

De creatieve ruimte die de nieuwe Leica SOFORT biedt geeft mogelijkheden tot het herontdekken van direct-klaar fotografie en het creëren van kleine, haptische kunstwerken en blijvende herinneringen. Het Leica Camera ‘eco systeem’ bevat nu alle, vandaag de dag, denkbare fotografische opname mogelijkheden: van midden formaat, Full-Frame, APS-C, 4/3 tot mobiel Huawei P9) en nu dus direct- klaar fotografie. De Leica SOFORT zal overigens voor het eerst aan het grote publiek getoond worden op de Photokina 2016 van 20 tot 25 september.

De Leica SOFORT onderscheidt zich van andere direct-klaar camera’s in een aantal essentiële aspecten: de onmiskenbare styling en uitstraling zijn speciaal ontwikkeld voor deze camera door het Leica design team en de keuze uit de kleuren oranje, wit en mint reflecteren het plezier van en de fascinatie voor direct-klaar fotografie.

In de automatische modus maakt de Leica SOFORT zo lang als mogelijk gebruik van het beschikbare natuurlijke licht, zonder dat de geïntegreerde flitser hoeft te worden gebruikt. Dit resulteert in direct- klaar foto’s met een veel authentiekere en natuurlijkere uitstraling.

Persbericht Leica SOFORT_NL.pdf (pagina 1 van 4).jpgNaast de diverse modi als: ‘Automatic’, ‘Party & People’, ‘Sport & Action’, ‘Macro’ en creatieve programma’s voor meervoudig belichte opnamen en tijdopnamen, biedt de Leica SOFORT ook een modus voor zelfportretten (selfies) en een zelfontspanner met twee verschillende vertragingen. Om ervoor te zorgen dat elke keer de beste resultaten verkregen worden, past de camera automatisch parameters als de belichtingstijd en het diafragma aan op basis van de door de gebruiker geselecteerde modus. Het gebruik van de ingebouwde flitser kan ofwel volledig worden overgelaten aan de automatische flitser functie van de camera of gebruikers kunnen de flitser zelf in-of uitschakelen, afhankelijk van de foto’s die ze willen nemen. Om het fotograferen van zelfportretten makkelijker te maken beschikt de Leica SOFORT ook over een rechthoekig spiegeltje aan de voorzijde van de camera.

Met de Leica SOFORT kan de scherpstelafstand onafhankelijk van de gekozen programma-modus worden ingesteld. Afhankelijk van de instellingskeuze en de gekozen modus geeft dit nog meer creatieve vrijheid bij het fotograferen met deze camera.

Leica-Sofort-met-films.jpg

Heldere kleuren of zwart-wit
Naast een prachtige kleurenfilm, biedt Leica ook een zwart-wit (monochrome) film voor gebruikers die zich meer thuis voelen in de wereld van de zwart-wit fotografie. Om het nostalgische karakter van direct-klaar fotografie weer te geven, zijn de frames van Leica SOFORT direct-klaar foto’s bewust van een warme crème tint voorzien. Zowel de kleuren als monochrome film zullen beschikbaar komen in verpakkingen voor 10 opnamen en daarnaast zal er voor de kleurenfilm ook een verpakking voor 20 opnamen beschikbaar zijn.

leica-sofort-toebehoren-2

Accessoires voor individualisten
Binnen het nieuwe concept van Leica SOFORT wordt ook direct een uitgebreid assortiment aan accessoires voor zowel de camera als de foto’s aangeboden. Het veilig en eenvoudig dragen van de camera wordt gegarandeerd door het assortiment aan Leica SOFORT draagriemen in de kleuren mint, oranje en zwart-wit, terwijl er een eersteklas Leica SOFORT tas beschikbaar is om de camera te beschermen en deze is verkrijgbaar in de kleuren zwart of bruin
Leica biedt ook een scala aan kleurrijke en praktische mogelijkheden voor de presentatie van de direct- klaar foto’s. Speciale Leica SOFORT Postcards zullen worden aangeboden in sets van drie. Elke ansichtkaart heeft een ander ontwerp en de foto kan er eenvoudig in worden geïntegreerd. De Leica SOFORT Photo Presenter kan worden gevuld met foto’s en op een vlakke ondergrond worden gezet als een decoratief object of voor de presentatie van de foto’s. Voor iedereen die willen genieten van zijn of haar herinneringen, is de Leica SOFORT Photo Album klassieke oplossing voor het makkelijk tonen en delen van de gemaakte foto’s.
De Leica SOFORT Storage Boxes in mint/zwart, wit/zwart en oranje/zwart kleuren combinaties completeren het accessoires assortiment en zijn de ideale oplossing voor het bewaren van je favoriete foto’s. Deze boxen zijn beschikbaar als set van drie en elke set bevat alle drie de kleurencombinaties.

Beschikbaarheid en prijzen.
De Leica SOFORT camera en films zijn vanaf november 2016 beschikbaar bij de Leica Store en de Leica camera dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs van de Leica SOFORT camera, in wit, oranje of munt uitvoering, is € 289,00 incl. BTW. De adviesprijzen incl. BTW voor de diverse Leica SOFORT direct-klaar films zijn: kleurenfilm (10 foto’s): € 12,50, kleurenfilm (20 foto’s): € 20,00 En zwart-wit film (10 foto’s): € 14,50

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Camera's, Direkt klaar, Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.