Introductie Leica M-D. De digitale Leica meetzoeker zonder LCD-scherm.

Leica-M-D_Ambient_1

Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, presenteert vandaag de nieuwe Leica M-D (Typ 262). De Leica M-D is een extra model binnen het Leica meetzoeker systeem. Samen met de Leica M, de M-P (Typ 240), de Leica M (Typ 262) en de Leica M Monochrome (Typ 246) brengt dit het totale aantal Leica digitale M camera’s op 5. Voor analoge fotografie is er tenslotte nog de Leica M-A.

De Leica M-D is het eerste in serie geproduceerde model in de digitale Leica M familie, dat geproduceerd wordt zonder beeldscherm. Op de gebruikelijke plaats van het LCD-scherm is nu een ISO instelwiel te vinden, één van de weinige, maar noodzakelijke instellingen van de camera. Hoewel de Leica M-D het hele scala aan technische voordelen belichaamt, geperfectioneerd gedurende tientallen jaren in het Leica meetzoeker systeem, werd alles wat niet echt essentieel is bij deze camera weggelaten. Drastisch teruggebracht tot alleen de belangrijkste parameters die nodig zijn in de fotografie: sluitertijd, diafragma, afstand en de ISO-gevoeligheid. De Leica M-D richt de concentratie van zijn gebruikers op het wezenlijke: de uiteindelijke opname.

Leica-M-System-Family-Shot_April_2016

De technische kenmerken van de Leica M-D zijn grotendeels gebaseerd op die van de Leica M (type 262). Net als alle andere digitale M-camera’s, heeft de Leica M-D een hoge-resolutie Full-Frame CMOS sensor, maar dan wel één die uitsluitend is ontworpen voor meetzoekerfotografie. Er is dan ook geen ondersteuning voor video-opname, noch Live View. De 24-megapixel resolutie zorgt voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit en extreme gevoeligheid voor licht. Tegelijkertijd maakt de Leica Maestro processor een snelle verwerking van de opnamedata mogelijk. Alle opnamen worden uitsluitend opgeslagen als RAW-gegevens in het DNG-formaat. Dit stelt fotografen in staat om alle benodigde aanpassingen, die gelden voor digitale opnamen, uit te voeren post-processing software.

De concentratie op ‘Das Wesentliche’ is onmiddellijk te herkennen in het design van de camera. De Leica M-D drukt pure functionaliteit uit in een functioneel ontwerp, met kenmerken zoals een messing bovenplaat dat heel veel lijkt op het ontwerp van de Leica M9. Het rode Leica logo is weggelaten van de voorzijde van de camera ten gunste van een nog onopvallender uiterlijk.

Leica-M-D_Ambient_2

In aanvulling op zijn puristisch uiterlijk, staat de nauwelijks hoorbare sluiter van de Leica M-D ook garant voor maximale onopvallendheid bij het fotograferen. Een onschatbaar voordeel in fotografische situaties waarin discretie essentieel is. Als een uitbreiding hierop heeft de camera een sluiterspansysteem, dat in het bijzonder stil is in de enkelopnamestand. In deze stand kunnen echter tot wel 2 opnamen per seconde gemaakt worden. In de continue stand heeft de Leica M-D dezelfde continu- opnamesnelheid als zijn zustermodel en behaalt maximaal drie beelden per seconde.

Beschikbaarheid en prijs:

De Leica M-D (Typ 262) is binnenkort te koop bij de Leica Store in Lisse en de erkende Leica M dealers voor een adviesverkoopprijs van € 6.050,00 incl. B.T.W.. De camera wordt geleverd met o.a. een fraaie echt lederen draagriem.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, M-Systeem en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.