Leica T Camera System firmware update V1.5 brengt ‘Direct Wi-Fi’

946ed3eb-32b3-45ad-abd2-1bdbee828584

In het streven van Leica om haar producten voortdurend te verbeteren, maakt Leica niet alleen gebruik van nieuwe ontwerpen en productiemethoden, maar ook van firmware updates. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan bestaande Leica camera’s en verbetering van bestaande functies of de camera’s aan te passen op basis van wensen van de gebruikers. Zo heeft dit bij de Leica T Camera System o.a. gezorgd voor een 100% sneller AF, sneller opstarten en een sneller en vloeiendere touch-bediening van de camera.

De nieuwe Leica T Camera System firmware update V1.5 geeft de camera nu onderstaande nieuwe functies en verbeteringen:

 • De camera krijgt de mogelijkheid tot het fungeren als Wi-Fi Access Point (AP).
 • Het automatisch verbinding maken met een bestaand Wi-Fi netwerk gaat nu nog sneller en betrouwbaarder.

5e197332-b827-4731-85c9-80994d5b2023Direct Wi-Fi verbinding via APP
De Leica T Camera System maakt het nu mogelijk om op ieder moment en op iedere locatie een directe draadloze verbinding te maken tussen de camera en een smartphone of tablet. Hierbij maakt de camera zelf een eigen beveiligd Wi-Fi netwerk, zodat je niet afhankelijk bent van een bestaand Wi-Fi netwerk. Via de APP is een live beeld te zien van wat de camera registreert en de APP dient ook als een volledige afstandsbediening voor de camera. Zo kunnen alle instellingen van de camera worden ingesteld, de foto- of video-opnamen gemaakt worden en deze daarna delen via bijvoorbeeld social media.

5504d0f4-8bc9-4b2d-9611-d30c14e9cde3Direct Wi-Fi via webserver
Naast het maken van een Wi-Fi verbinding via de APP op een smartphone of tablet, is er ook nog de mogelijkheid om de camera te laten fungeren als een webserver. Hierbij maakt de camera een IP-adres aan dat via iedere webbrowser te benaderen is. Hierdoor is het mogelijk om de gemaakte opnamen in het groot te bekijken op een computer of laptop. Ook kunnen de getoonde foto’s in hoge kwaliteit gedownload worden naar de harde schijf van de computer. En door Direct Wi-Fi kan dit overal ter wereld zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van een bestaand Wi-Fi netwerk.

Download en installatie Leica T Camera System firmware V1.5
Vanaf nu kunnen Leica T Camera System gebruikers op de Leica website de update en handleiding voor de update downloaden.

Installatie stappen:

 1. Download de update zip file en pak deze uit.
 2. Formatteer een SD kaart in de camera.
 3. Kopieer de T701_V15.TUF file naar de SD kaart m.b.v. een kaartlezer.
 4. Zorg ervoor dat de accu 100% geladen is.
 5. Stop de SD kaart in de camera.
 6. Zet de camera aan terwijl je tegelijkertijd de video-opname knop ingedrukt houdt.
 7. Het firmware update scherm verschijnt nu.
 8. De update duurt ongeveer 90 seconden. Schakel de camera tussentijds niet uit!
 9. Na de update schakel je de camera uit. En dan weer aan.
Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.