Persbericht: Introductie Leica M Monochrom typ 246.

Nieuw: Leica M Monochrom (Typ 246)
De maximale beeldkwaliteit in digitale zwart-wit fotografie

Leica-M-Monochrom_Typ246_Summicron-M_35_blackchrome_top

Nieuw-Vennep, 30 april 2015: Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, presenteert de Leica M Monochrom (Typ 246) en zet daarmee de volgende stap in het succesvolle digitale zwart-wit fotografie concept voor de Leica M meetzoeker camera systeem. Met verbeterde prestaties, functies en een nieuw ontwikkelde zwart-wit-sensor, overtreft deze camera de hoge normen die door zijn voorganger zijn neergezet. Daarbij behoudt het haar kerncompetentie scherp in de gaten: zwart-wit foto’s met een maximale kwaliteit in alle opzichten.

Zwart-wit fotografie is eigenlijk de zuiverste vorm van fotografie. Elke monochrome foto moet altijd het resultaat zijn van een bewuste creatieve beslissing en niet een laatste poging om een onbevredigende kleurenfoto te redden. In de meer dan 100-jarige geschiedenis van het medium, zijn er fotografen die zich heel bewust committeren aan de abstractie van beelden zonder kleur en gebruik maken van de bijzondere esthetiek van zwart-wit fotografie om zich creatief te uiten. Om deze fotografen te voorzien van een eigentijdse oplossing, produceerde Leica twee jaar geleden de eerste digitale monochrome camera in 35 mm formaat. Dit geheel nieuwe concept laat nu met de Leica M Monochrom (Typ 246) de volgende generatie zien.

Foto Ragnar Axelsson

Foto: Ragnar Axelsson

De nieuwe opvallende kenmerken van de Leica M Monochrome (type 246) zijn o.a. een hoogwaardige Leica Maestro beeldprocessor ( net als in de huidige Leica M) en een buffergeheugen met een capaciteit die is uitgebreid tot maar liefst twee gigabyte. Deze combinatie zorgt voor een hogere snelheid en maakt de Leica M Monochrom nog veelzijdiger. Doordat de processor nu in staat is tot zeer snelle verwerking van de beeldgegevens van de sensor, kunnen bijvoorbeeld serie-opnamen nu veel sneller geschoten worden en bijna ogenblikkelijk beoordeeld worden in de weergavemodus op het LCD van de camera. Als extra voordeel door het toepassen van de Leica Maestro beeldprocessor, levert de camera nu ook in minder dan twee seconden hoge kwaliteit JPEG bestanden naast RAW files in het universele DNG formaat.

Een ander hoogtepunt van de nieuwe camera is een nieuwe 24-megapixel hoge-resolutie zwart-wit sensor, in full-frame formaat, zonder een anti-alias filter. De sensor van de Leica M Monochrom werkt zonder een kleurfilter, wat betekent dat interpolatie niet langer nodig is voor de berekening van helderheidwaarden. Het maakt uitzonderlijk scherpe foto’s mogelijk bij iedere gevoeligheid tot ISO 25.000 én met een uitzonderlijke diepte, helderheid en resolutie van details die de beeldkwaliteit van kleurensensors overtreft. Foto’s die zijn gemaakt met de M Monochrom worden gekenmerkt door een uniek fijnkorrelig karakter van details zonder storende artefacten. Een ander voordeel van de nieuwe sensor is dat, naast het portfolio M-objectieven, nu ook vrijwel alle objectieven van de Leica R-serie gebruikt kunnen worden op de Leica M Monochrom. Hierdoor worden de creatieve mogelijkheden van het Leica meetzoeker systeem verder uitgebreid, zoals ook het geval is met de Leica M (Typ 240).

Foto: Ragnar Axelsson ISO 12.500

Foto: Ragnar Axelsson ISO 12.500

De Live View functie van deze Leica M Monochrom biedt een goed alternatief voor het gebruik van de optische zoeker. Het hoge resolutie 3 inch LCD met 921.600 pixels zorgt ervoor dat fotografen volledige controle hebben over compositie, belichting, scherpstelling en scherptediepte. Live View biedt ook twee extra scherpstel methoden: Het tot tienvoudig vergroten van het opnamebeeld in de Live View-Zoom-modus biedt volledige controle over de scherpte van details in het onderwerp of bij opnamen op de kortste scherpstelafstand. In de Live View “Focus Peaking” mode worden scherpe randen in het beeld automatisch gemarkeerd met gekleurde lijnen. Afhankelijk van de situatie en wensen van de fotograaf biedt de Leica M Monochrom een keuze uit verschillende opties voor het vastleggen van uitzonderlijk scherpe foto’s en video’s.

Dankzij de Full-HD 1080p video-mogelijkheid kan de Leica M Monochrom ook hoge-kwaliteit video’s vastleggen in zwart-wit. Video-opnamen kunnen snel en gemakkelijk worden gestart en gestopt met een aparte opname-knop. Videobeelden kunnen worden opgenomen in Motion JPEG-formaat, dat enorme voordelen brengt voor videobewerking.

Leica-M-Monochrom-Typ-246_R-Lens_28_90_18753

Er zal tevens een reeks speciale kleurenfilters in de kleuren geel, groen en oranje beschikbaar komen als optionele accessoires. Hiermee kan de fotograaf de grijsomzetting van bepaalde kleuren in het onderwerp veranderen tijdens het fotograferen met de Leica M Monochrom.

Beschikbaarheid en prijs:
De Leica M Monochrom (Typ 246) zal in mei beschikbaar zijn bij de geautoriseerde Leica M dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs excl. BTW zal € 6.054,00 bedragen. De optionele kleurenfilters zullen in augustus beschikbaar komen en kosten € 83,00 excl. BTW.

Download hier het volledige persbericht met o.a. alle technische specificaties.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.