Leica introduceert de zeer lichtsterke Leica S 2.0/100mm #photokina2014.

IMG_3258

Leica toonde op de Photokina werelds meest lichtsterke middenformaat portret objectief, de Leica S Summicron F2.0/100mm ASPH. Dankzij het Leica S Pro formaat van 30x45mm komt dit overeen met een 80mm brandpuntsafstand in het 35mm formaat, dit garandeert het meest natuurlijke perspectief bij het vastleggen van personen.
Om aan de hoge verwachtingen van de Leica S gebruikers te kunnen voldoen wordt er gebruik gemaakt van een zeer geavanceerd optisch ontwerp: in totaal 7 lenselementen worden ingezet om de optische prestaties van de Leica Summicron S te verwezenlijken. Er zijn drie lenselementen van glas met afwijkende gedeeltelijke dispersie – een ander is gemaakt van extra low dispersion glas voor het corrigeren van chromatische aberraties. Een dubbele asferische lenselement minimaliseert monochromatische aberraties en een zwevend lenselement zorgt ook in het dichtbij gebied voor een gelijkblijvende hoge beeldkwaliteit. De zeer uitgebreide constructie is ontworpen voor maximale contrast prestaties, zelfs bij volle opening, en zelfs op de kortste scherpstelafstand. In alle gevallen blijft het objectief vrij van lensfouten. De stabiele metalen behuizing en de perfecte afdichting tegen stof en spatwater garanderen duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dit optisch meesterwerk is de droom voor iedere portret en fashionfotograaf.

De Leica S Summicron F2.0/100mm ASPH is zeer binnenkort leverbaar via de erkende Leica dealers.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in objectieven en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.