Leica introduceert de Leica M Edition 60 #photokina2014.

IMG_3246

Dit jaar viert Leica Camera AG twee bijzondere jubilea. Op de Photokina 2014 lag de focus van deze viering niet uitsluitend op 100 jaar Leica fotografie zijn, maar zeker ook op de 60ste verjaardag van het legendarische en iconische Leica M meetzoeker systeem.De eerste Leica M-camera dat de unieke kenmerken van de Leica M-systeem bezat was de Leica M3, gepresenteerd in 1954. Een camera die zich onderscheidt door absolute mechanische en optische precisie en een focus op de essentiële parameters die nodig zijn voor de fotografie.
En nu, op de 60ste verjaardag van deze legendarische camera, presenteert Leica een limited edition: de Leica M Edition 60. De set bestaat uit een Leica M-P (type 240) en het lichtgevoelige Leica Summilux-M 35 mm f/.4 ASPH. objectief, beide in een speciale editie gemaakt door Audi Design. Teruggebracht tot alleen de essentiële functies van de camera, is de Leica M Edition 60 de eerste digitale camera die zich uitsluitend concentreert op de basis functies die nodig zijn voor (digitale) fotografie: sluitertijd, diafragma, scherpstelling en ISO-gevoeligheid. Dit is ook de reden dat het LCD scherm aan de achterkant van de Leica M Edition 60 heel bewust is vervangen door ISO selectieschijf. Om redenen van kwaliteit worden de opnamen uitsluitend opgeslagen als ruwe data in het DNG-formaat. Het werken met de Leica M Edition 60 vereist opzettelijk dezelfde zorg en aandacht als het werken met een analoog Leica M model. Alleen de sensor en de gehele elektronica weerspiegelen de stand van de techniek van de hedendaagse camera technologie.
De Leica M Edition 60 zal vanaf november 2014 zeer beperkt verkrijgbaar zijn in Nederland en de adviesverkoopprijs incl. BTW bedraagt € 15.300,-.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Camera's, M-Systeem en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.