Persbericht: Introductie van het nieuwe Leica T systeem.

Leica-T_Unibody_1Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, introduceert een nieuw Leica camerasysteem dat de fijne kunst van techniek en ambachtelijke topkwaliteit verenigt met design en bediening in een geheel nieuw en innovatief concept. Vanaf het eerste idee tot het ontwikkelingsproces en in de uiteindelijke samenstelling was de focus van alle disciplines die bij de Leica T betrokken waren slechts op één enkel ding gericht: perfectie. Het resultaat werd het Leica T-Systeem, een autofocus camera met een prachtige afwerking ‘made in Germany’ die, samen met een portfolio van nauwkeurige, high-performance objectieven, een uitzonderlijke veelzijdigheid en bijzonder intuïtieve bediening biedt. Uniek in ontwerp en teruggebracht tot de meest essentiële functies, biedt het nieuwe Leica T-Systeem alles wat iemand ooit nodig zou kunnen hebben voor pure, creatieve fotografie met de beste beeldkwaliteit.
In samenwerking met Audi Design werd de typische vormtaal van Leica camera’s herzien en opnieuw geïnterpreteerd. Met zijn tijdloze en strakke design, neemt de Leica T de onmiskenbare kenmerken van Leica productdesign en ontwikkelt ze systematisch met strakke lijnen, gladde oppervlakken en formeel minimalisme.

Taifun_Body_Porto_cmyk05

 

Eén van de opvallende kenmerken van deze camera is de compacte en solide body. Deze is in de Leica fabriek met innovatieve precisietechnieken uit één stuk aluminium vervaardigd. Het gebruik van hoogwaardige materialen en de verwerking daarvan in een uitgebreid productieproces, is uniek in de geschiedenis van cameraconstructie en geven de Leica T een onmiskenbare uitstraling en robuustheid. Als aanvulling op het puristische design van de camera, is het bedieningsconcept van de Leica T al even duidelijk, eenvoudig en gericht op de relevante functies.

Leica-T_My_cameraHet hart van het concept vormt het duidelijke design van het touchscreen display. Talloze functies in de opname- en weergavemodus kunnen worden bediend door simpelweg het scherm aan te raken of te „swipen”. Heel herkenbaar voor de talloze smartphone en tablet bezitters vandaag de dag.

Schermafbeelding-2014-04-25-om-12.41.58

De Leica T is de eerste systeemcamera van Leica die voorzien is van een geïntegreerde Wi-Fi module. Foto’s en video’s kunnen rechtstreeks draadloos worden verstuurd van de camera naar een smartphone, tablet of computer en vervolgens worden gedeeld via e-mail, op Facebook of andere sociale media. Een gratis Leica T-app voor iOS-apparaten is per direct beschikbaar.

Leica-T_Accessories

Diverse camera-accessoires in vier trendy kleuren; meloen geel, oranje rood, zwart en wit, en een uitgebreid aanbod aan premium tassen en beschermers, allemaal met dank aan Audi Design, verbreden systematisch het Leica T-Systeemconcept. Individuele accessoires vullen elkaar aan en sommige bieden diverse mogelijkheden voor een zeer gepersonaliseerde combinatie. Ze kunnen bevestigd worden via ‚Easy-Click’, een systeem voor het aansluiten van accessoires op de Leica T die uniek is in de wereld.

 

Leica-T_23_18-56

In eerste instantie zullen bij de marktintroductie van het Leica T-Systeem twee autofocus objectieven beschikbaar zijn. De Leica Vario-Elmar-T 18-56 mm f/3.5-5.6 ASPH. is ideaal voor het creatief experimenteren met verschillende perspectieven en brandpuntsafstanden. Voor weidse landschappen, reportagefoto’s of portretten, biedt deze standaard zoom een uitzonderlijke flexibiliteit in elke situatie. Met een brandpuntsafstand die equivalent is aan 35mm in full-frame formaat, biedt de snelle en compacte Leica Summicron-T 23mm f/2 ASPH. een echte klassieke Leica brandpuntsafstand, dat ideaal is voor reportagefotografie.
De Leica T is beschikbaar vanaf 26 mei 2014 bij de erkende Leica dealers in Nederland. Het assortiment aan accessoires zal direct na de lancering van de camera beschikbaar zijn. De adviesverkoopprijs voor de Leica T body bedraagt € 1.525,00 incl. BTW, die van het Leica Vario-Elmar-T 18-56 mm f/3.5-5.6 ASPH. objectief € 1.475,00 incl. BTW. Het Leica Summicron-T 23mm f/2 ASPH. objectief heeft een adviesverkoopprijs van € 1.629,00 incl. BTW.

Bekijk de introductievideo van Leica CEO

Dr. Andreas Kaufmann op de speciale Leica T website:

http://en-2014.leica-camera.com/Photography/T-System/The-Leica-T-Story

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Camera's, T-Systeem en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.