Lezing ‘A point of departure’ door internationaal topfotograaf Ralph Gibson.

89583-615-455Tijdens de lezing neemt top fotograaf Ralph Gibson ons mee door zijn carrière aan de hand van een visuele presentatie: van artschool tot nu. Hij vertelt over het creatieve proces en het ontwikkelen van zijn specifieke visuele taal. Voor iedere fotograaf een leerzame avond over hoe je een eigen stijl kan ontwikkelen.

Op zijn 22e had Ralph Gibson (1939, USA) al zijn eerste Leica. Hij leerde fotograferen bij de Amerikaanse marine en ging na een korte studie aan de San Francisco Art Institute aan het werk als foto-journalist. Al vrij snel ging hij zelf aan de slag met diverse projecten. Gibson begon zijn professionele carrière als assistent van Dorothea Lange. Geen slechte start, zeker als je weet dat hij na zijn verhuizing naar New York in 1967, ook met Robert Frank aan twee films werkte. Tot op heden heeft hij meer dan 40 monografieën gefotografeerd en kan hij terugkijken op een fantastische carrière als topfotograaf. Ralph Gibson is ruim 5 decennia een internationaal zeer gerenommeerde Leica fotograaf, die de analoge Leica M camera gebruikt voor zijn fine art fotografie. In zijn ogen kon digitaal zwart-wit zich tot voor kort niet meten met de kwaliteit van analoog. Nadat hij LEICA M Monochrom had geprobeerd, raakte hij overtuigd van de ongekende digitale zwart-wit kwaliteit die uit deze camera komt. Sindsdien werkt hij met deze specifieke digitale digitale camera. In november lanceert Leica een LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’ in een speciale oplage van 35 stuks. Het werk van Ralph Gibson is vanaf 14 december 2013 te zien de Kahmann galerie in Amsterdam.

De lezing start om 20 uur in pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Lezing van een uur met daarna ruime tijd (30 minuten) voor vragen. Een unieke gelegenheid om inspiratie en vakkennis op te doen voor iedere fotograaf.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door Transcontinenta, Leica store Lisse en FotografenFederatie

Toegangsprijs €10,- inclusief 1 drankje na afloop. Meld je voor dit programma aan door bovenaan deze pagina op de rode knop ‘reserveer’ te klikken.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.