Introductie Limited edition LEICA M Monochrom “Ralph Gibson”

PB Ralph Gibson_part2.pdf (pagina 1 van 3)

Transcontinenta, de importeur van Leica in Nederland, kondigt in samenwerking met Leica Store Lisse een exclusieve limited edition Leica aan: de LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’. Deze unieke camera is mede tot stand gekomen na een initiatief van Duncan Meeder, eigenaar van Leica Store Lisse, aan het begin van dit jaar. In nauwe samenwerking met Transcontinenta de Leica importeur in Nederland, Leica AG uit Solms Duitsland en de in New York wonende topfotograaf Ralph Gibson zelf, ziet deze zeer exclusieve limited edition Leica M Monochrom op de bijzondere datum 11-12-13 het levenslicht.

Ralph Gibson is al meer dan 5 decennia een internationaal zeer gerenommeerde Leica fotograaf die de analoge Leica M camera gebruikt voor zijn final art fotografie. In zijn ogen kon zwart-wit digitaal zich namelijk niet meten met de kwaliteit van analoog. Nadat hij echter een standaard Leica M Monochrom had geprobeerd, was Ralph zo overtuigd van de ongekende digitale zwart-wit kwaliteit die uit deze camera komt, dat hij sindsdien met bijna niks anders meer fotografeert.

Schermafbeelding 2013-11-29 om 14.39.09

 

Zeer bijzonder aan de LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’ is de zwartleren bekleding in vulkanisch patroon, speciaal door Leica ontwikkeld, en de zilver-verchroomde top. Het hoge kwaliteits leer wordt niet alleen toegepast op de camera body, maar wordt ook gebruikt voor de bijbehorende schouderriem. Daarnaast is deze camera met toebehoren speciaal ontworpen in nauwe samenwerking met Ralph Gibson zelf. Op de chromen bovenkant van de camera staat de handtekening van Ralph Gibson als inscriptie. De LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’ is voorzien van een Summilux-M 1:1,4/35mm ASPH objectief, dat voor het eerst is voorzien van een zilver-geanodiseerde chroom- afwerking. De LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’ set kan worden opgeborgen in een met de hand afgewerkte Ralph Gibson cameratas, die uitsluitend verkrijgbaar is als onderdeel van deze set. Dit alles wordt aangeboden in een exclusieve giftbox, samen met een gelimiteerde uitgave van het nieuwe boek ‘MONO’ van Ralph Gibson.

Schermafbeelding 2013-11-29 om 14.38.59

 

Een aantal functies van de reguliere Leica Monochrom camera zijn ook enigszins gerestyled. Bijvoorbeeld de bovenkap, de bodemplaat, de sluitertijdenknop, het multifunctionele instelwiel en de ontspanknop. Het special edition serienummer staat gegraveerd op de flitsschoen waar normaal het woord “Monochrom’ te vinden is. Deze aanpassingen benadrukken de unieke status van deze limited edition. Naast een speciaal serienummer, heeft elke camera een ‘één van’ reeks van opeenvolgende gelimiteerde nummers’. In de overige technische details zijn de camera en het objectief van deze speciale uitvoering identiek aan die van de standaard versies Monochrom. De LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’ wordt aangeboden in een strikt gelimiteerde oplage van slechts 35 exemplaren. De beperkte oplage, het unieke product design en de premium afwerking maken deze camera in alle opzichten een heel bijzondere uitgave van de Leica M Monochrom.

De eerste van de LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’ zal op woensdagavond 11 december (11-12-13) in de Leica Store in Lisse (Foto Henny Hoogeveen) door Alfred Schopf, CEO van de Management Board van Leica Camera AG, aan Ralph Gibson persoonlijk worden overhandigd. Dit is overigens de enige Leica Store in Nederland.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Camera's, M-Systeem en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Introductie Limited edition LEICA M Monochrom “Ralph Gibson”

  1. Eh lieve, lieve, LIEVE kerstman…

  2. Pingback: Leica Monochrom “Ralph Gibson” limited edition camera | Leica News & Rumors

Reacties zijn gesloten.