Introductie Leica 24 en Leica 38 statiefbalhoofden.

Leica-traveller-tripod_Ball-head-38Nieuwe Leica 24 en 38 balhoofden

De twee praktische Leica 24 en 38 balhoofden bieden talloze extra mogelijkheden. Ze zijn perfect in te zetten voor het gebruik met alle Leica camera’s, van de compact tot X- en M-systeem camera’s. Ze garanderen een veilige en stabiele ondersteuning van de camera onder de meest uiteenlopende fotografische omstandigheden. De nieuwe Leica balhoofden zijn bijzonder praktisch wanneer men vaak de camerapositie verandert en onder verschillende hoeken foto’s maakt. Deze balhoofden onderscheiden zich door hun compacte formaat, premium fabricage en praktische gebruik. Beide versies zijn zo ontworpen, dat ze de fotograaf de mogelijkheid geven om de camera zeer precies, met fijnafstelling, in ieder gewenste opnamepositie te kunnen vergrendelen. En dit alles met zo min mogelijke inspanning. De balhoofden passen perfect op het nieuwe Leica Traveller statief, maar passen door de universele aansluiting ook op ieder ander professioneel statief.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ondanks het indrukwekkend lage gewicht van slechts 140 gram, heeft de versie met het 24 mm diameter balhoofd zo’n enorme vergrendelingskracht en stabiliteit dat het veilig een camera systeem met een compact objectief, zoals de Leica M, onder diverse opname posities kan ondersteunen.

Dit geldt ook voor de versie met het 38 mm diameter balhoofd, dat bovendien een reeks extra mogelijkheden biedt zoals een tilt functie (met de tilt knop). Wanneer deze functie gebruikt wordt dan is het alleen mogelijk om de bal te bewegen in het verticale vlak en iedere andere richting is vergrendeld. De 360° panorama functie (15° STOP knop) maakt het mogelijk om exact uitgelijnde landschap, architectuur en productopnamen te fotograferen zodat ze later in de nabewerking geconverteerd kunnen worden tot indrukwekkende panorama opnamen. Deze functie wordt nog verder ondersteund door de mogelijkheid om de rotatie van de bal om te zetten met stappen van 15°.

De winkeladviesprijs van het balhoofd 24 bedraagt € 225,00 incl. BTW en die van het balhoofd 38 is vastgesteld op € 389,00 incl. BTW. Deze nieuwe Leica accessoires worden aangevuld met een set van drie snelkoppelingsplaten voor gebruik met de Leica 24 en 38 balhoofden. Deze unieke snelkoppelingen maken het mogelijk om snel tussen camera’s te wisselen zonder dat de plaat verwisseld moet worden. De winkeladviesprijs incl. BTW voor deze set bedraagt overigens € 39,00.

Persbericht en productafbeeldingen:

Klik hier voor het downloaden van de hoge resolutie afbeeldingen en het Nederlandse persbericht.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Statieven en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.