Review Leica X Vario door PF magazine.

Schermafbeelding 2013-07-23 om 14.43.39

Bas de Meijer heeft de nieuwe Leica X Vario onder de loep genomen voor het fotovakblad PF. Op de website staat alvast een gedeelte van de review en in het blad zelf wordt er op bepaalde zaken nog wat meer ingegaan.

“Gelukkig staat de optiek van Leica bekend om de hoge beeldkwaliteit en het objectief van de Leica X Vario is daarop geen uitzondering. Over het hele bereik is de scherpte bij open diafragma hoog en het blijft akelig constant. Zoals te zien is in de scherptegrafieken neemt de scherpte nauwelijks toe of af bij een ander diafragma.”

” De optische fouten hoeft de software nauwelijks te corrigeren. Kleurranden zijn een zeldzaamheid, de vervorming is over het hele bereik minimaal. Overstraling is alleen te zien als je echt vol tegen een felle lichtbron fotografeert en is zelfs dan minimaal.”

Daarbij tekent het objectief op de Leica VarioX ook erg mooi. Het verloop van scherp naar onscherp gaat vloeiend en de onscherpte zelf is aangenaam zacht. Het microcontrast is hoog en de kleuroverdracht uitstekend. Geregeld heb ik met veel genoegen gekeken naar de foto’s die ik met de Leica X Vario heb gemaakt. Het is gewoon genieten.

Lees de review en bekijk de voorbeeldfoto’s met o.a. een JPG en DNG ISO waarden reeks op: http://pf.nl/18344/review-leica-x-vario/

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Compact, Review en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.