Leica V-Lux40 praktijk voorbeeldfoto’s.

Schermafbeelding_2012-06-11_om_08

De afgelopen dagen zijn we in de gelegenheid geweest om de nieuwe Leica V-Lux40 uit te proberen in diverse praktijksituaties. Een bezoek aan de stad Alkmaar en een vlindertuin gaven genoeg fotomomenten om een goede eerste indruk te krijgen van de mogelijkheden en de kwaliteit van deze camera. het zoombereik is zeer indrukwekkend en loopt van 24mm groothoek tot en met 480mm tele. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen landschappen en gebouwen maar ook ver verwijderde objecten vast te leggen.

De goed functionerende stabilisator zorgt er voor dat ook opnamen in de uiterste telestand nog trillingsvrij zijn. Ook foto’s gemaakt zonder flits, binnen in een kerk, konden zonder statief gemaakt worden.

Zoals in de bovenstaande slideshow te zien is maakt de Leica V-Lux40 erg fraaie zwart/wit foto’s. Deze zijn allen gemaakt in de creatieve stand genaamd ” High Dynamic Black and White”. Ook voor het maken van macrofoto’s is de camera goed geschikt. In de macrostand kun je zeer dichtbij het onderwerp komen als de camera op 24mm staat of vanaf 1,5 meter afstand in de 480mm stand. Tijdens het bezoek aan de vlindertuin in Leidschendam was het erg prettig om het scherpstelpunt via het touch LCD in te stellen en ook om snel een +/- correctie te kunnen gebruiken voor witte of zwarte vlinders. Ook hier zorgde de ingebouwde steadt shot voor scherpe foto’s.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.