Introductie Leica X2 professionele compact camera "Made in Germany".

Schermafbeelding_2012-05-11_om_12

In navolging van de populaire Leica X1, is dit nu het tweede professionele Leica compact camera die volledig ‘Made in Germany’ is. De Leica X2 is voorzien van een nieuwe, APS-C-formaat, professionele CMOS-beeldsensor met meer dan 16,5 megapixels (effectief 16,2 MP). De CMOS-beeldsensor van de Leica X2 is ongewoon groot voor een camera in het digitale compact segment. Ondanks de hoge resolutie van meer dan 16 megapixels, is elke afzonderlijke pixel op de sensor erg groot en heeft daarom ook een hogere lichtopbrengst. Het voordeel hiervan is een lage beeldruis, een hoog dynamisch bereik en accurate kleurnuances.

Schermafbeelding_2012-05-11_om_12

De cropfactor van de sensor is 1,5 in vergelijking met 35 mm filmformaat. Dit betekent dat het Leica Elmarit 24 mm f/2.8 ASPH objectief van de Leica X2 een universeel reportage objectief wordt met een effectieve brandpuntafstand van 35mm in Kleinbeeld formaat. Dit wordt beschouwd als de klassieke brandpuntsafstand onder de  vastebrandpuntobjectieven en heeft door de jaren heen al ontelbare iconische beelden opgeleverd. Het gematigde groothoekkarakter en natuurlijke weergave van de afmetingen van het high-performance objectief van de Leica X2 bieden een breed spectrum aan mogelijkheden voor het vastleggen van die beslissende momenten in een uitstekende, authentieke en gedetailleerde beeldkwaliteit.Dit geeft In combinatie met het high-performance Leica Elmarit 24 mm f/2.8 ASPH. (35mm equivalent: 35mm) objectief een klassieke brandpuntsafstand voor fotojournalistiek, zorgt deze sensor voor een maximale beeldkwaliteit en briljante opnamen.

Schermafbeelding_2012-05-11_om_12

Het autofocus-systeem is eveneens verbeterd. Hij past zich met een enorme flexibiliteit aan alle opnameomstandigheden aan en zorgt voor een snelle, uiterst nauwkeurige en bijna stille scherpstelling. Het camera profiel wordt aangevuld door talrijke opties van volledig handmatige bediening tot aan automatische functies en een intuïtieve bedieningsconcept.

“Viso-Flex” zoeker

Een uitgebreide reeks aan accessoires is beschikbaar om de Leica X2 aan de individuele wensen en fotografische stijl van de fotograaf aan te passen. Een geheel nieuwe functionaliteit voor de X2 is de zogenaamde ‘Viso-Flex’ zoeker; een hoge resolutie elektronische zoeker met 1,4 megapixels en in 90 ° draaibaar voor opnamen vanuit ongewone hoeken.

Voor totale creatieve vrijheid na de opname levert leica de Leica X2 standaard met Adobe Lightroom 4. Dé professionel tool voor het ordenen en bewerken van digitale RAW bestanden.De Leica X2, in beide uitvoeringen, is in de loop van de maand mei exclusief verkrijgbaar bij de geautoriseerde Leica dealers in Nederland. De diverse optionele accessoires zullen beschikbaar komen na de marktintroductie van de camera. 

Adviesverkoopprijs € 1.750,- incl BTW.

Lees hier het persbericht met o.a. de technische specificaties.

 

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.