Introductie Leica M Monochrom meetzoekercamera met Zwart/Wit sensor.

Schermafbeelding_2012-05-11_om_11

De Leica M Monochrom is ’s werelds eerste full-frame digitale camera specifiek ontworpen voor zwart-wit fotografie. Met een speciaal voor dit doel ontwikkelde sensor stelt de Leica M Monochrom fotografen in staat opnamen te maken in een prachtige zwart-wit kwaliteit die geheel nieuwe maatstaven zet. Deze nieuwste camera binnen het Leica M-systeem borduurt dan ook voort op het succesvolle verhaal van de Leica meetzoeker systeem, dat door de jaren heen een groot aantal hoofdstukken in de geschiedenis van innovatieve fotografie heeft geschreven.

Headerleicamailing

De 18 MP beeldsensor van de M Monochrom is perfect afgestemd op de unieke eigenschappen van het Leica M-systeem en de superieure prestaties van de Leica M-objectieven. Aangezien de sensor geen kleuren ziet, registreert iedere pixel ware helderheidwaarden. Het eindresultaat is een ‘echte’ zwart-wit opname die aanzienlijk scherper is dan een vergelijkbare foto gemaakt met een camera met een kleurgevoelige sensor.

Ongekende controle over de opnamen.

Om een nauwkeurige controle van de toonwaarden te hebben, biedt de Leica M Monochrom een RAW data histogramweergave. Het verschil met conventionele histogrammen is dat originele, onbewerkte en onveranderde ruwe data wordt weergegeven. De combinatie van dit, met een configureerbaar clipping-display, zorgt voor een precieze correctie of optimalisatie van de belichting. Met één druk op de knop kunnen foto’s genomen met de Leica M Monochrom worden omgezet met karakteristieke toon effecten van analoge zwart-wit film(sepia, koud of selenium toning).

Meegeleverde software:

De Leica M Monochrom wordt geleverd met Adobe Photoshop Lightroom, een professionele digitale workflow-oplossing. De software is beschikbaar voor klanten als een online download na productregistratie. Adobe Photoshop Lightroom 4 biedt een breed scala aan functies voor het beheer, verwerken en presenteren van digitale beelden, bijvoorbeeld het creëren van eenvoudige print-outs, diavoorstellingen en fotoboeken. Een full-versie van Silver Efex Pro 2, ’s werelds toonaangevende zwart-wit beeld processing software, is ook opgenomen in het pakket. Silver Efex Pro 2 biedt een indrukwekkende collectie van unieke en krachtige, donkere kamer geïnspireerde tools voor het creëren van hoge kwaliteit zwart-wit beelden. Silver Efex Pro 2 emuleert meer dan 20 verschillende soorten zwart-wit film om zo opnieuw de glorie van de klassieke zwart-wit film fotografie te herbeleven. De emulatie van elk type film is gebaseerd op een gedegen analyse en staat garant voor een perfecte weergave van de karakteristieke uitstraling van vele populaire films van ISO 32 tot ISO 3200.

Unieke professionele printservice:

Unieke service en exclusieve samenwerking met het vaklab ‘Whitewall’. Voor de reproductie van hoogwaardige zwart-wit foto’s, biedt Leica Camera AG ook een unieke service in samenwerking met het vaklab “Whitewall”. Na het registreren van hun Leica M Monochrom op de Leica website kunnen fotografen hun digitale foto’s uit de M Monochrom laten afdrukken op hoogwaardige bariet papier en eenvoudig afdrukken bestellen bij Whitewall door middel van een unieke en persoonlijke link. Deze hoogwaardige bariet printkwaliteit is exclusief voor Leica M Monochrom bezitters

Van fotojournalistiek en ‘available light ‘ fotografie tot discrete, artistiek esthetische, creatieve composities, de nieuwe Leica M Monochrom past zich flexibel aan elke toepassing aan en maakt het uiten van persoonlijke fotografische stijl en bewuste creatieve composities mogelijk.

De Leica M Monochrom, in zwart chroom, zal eind juli exclusief beschikbaar zijn bij geautoriseerde Leica M systeem dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs zal € 6.800,- incl. BTW bedragen.

 Klik hier voor het Nederlandse persbericht met o.a. de technische specificaties.

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.