Youtube interview met topfotograaf Henri Cartier Bresson.

1304816806-51

Henri Cartier Bresson is de grondlegger van “straatfotografie”, het vastleggen van het alledaagse leven. Voor hem was het pakken van het juiste moment het aller belangrijkst en zijn werk is nu nog te zien in de vorm van boeken, foto’s, posters en kaarten.

Photo-podcast-69-image

Interessant detail is dat hij een Leica M meetzoekercamera kocht met een 50mm Leica objectief en dat hij daar zijn hele leven mee fotografeerde. Neem een bak koffie en geniet van een uur wijsheid.


 

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.