Leica historisch overzicht LFI okt-nov 1949.

Schermafbeelding_2011-07-28_om_10

Introductie standaard Leica model Ic:

Leica_ic4

Sinds 25 jaar is de standaard Leica de basis voor alle Leica fotografie. Door de oorlog is de productie tijdelijk gestaakt, maar nu verschijnt ze weer in een verbeterde versie. De camera is betaalbaar en zo voor iedere foto-enthousiast bereikbaar.

Kenmerken:

  • Stabiele metalen behuizing die gelijk is aan die van de modellen IIc en IIIc (hierdoor ook de mogelijkheid tot latere ombouw tot IIIc)
  • Separate spiegelzoeker met parallaxindicatie
  • Als toebehoor een opzet afstandsmeter
  • Flitsschoen voor Leica flitsers
  • Sluitertijden van 1/500-1/30
  • Adviesverkoopprijs DM 296,00

Leica_ic_aanbieding2

Introductie Leica Telyt F=80cm 1:6 :

R-800f63

De foto hierboven is van de nieuwere variant, maar het geeft je wel een idee over de grootte. Dit bijzondere objectief werd alleen op bestelling gemaakt voor o.a. natuurfotografen. Met zijn 16x vergroting, ten opzichte van het standaard 5cm objectief is het mogelijk om foto’s te maken die hiervoor voor onmogelijk gehouden werden. Ook voor architectuurfotografie is het uitzonderlijk geschikt. Beeldhoek van slechts drie graden. Serieproductie is voorlopig niet mogelijk. 

Introductie Leica balg/instelapparaat:

Balgapparaat1

Leica had eerder al de Reprovit geïntroduceerd, maar er was nog geen oplossing voor buiten de studio. Met de komst van dit balgapparaat met instelslede werd het mogelijk om opnamen te maken van oneindig tot 1:1 met de Leica Hektor 13,5cm. Het objectief werd uit de insteltubus geschroeft en daarna zo op de balg geschroeft. Door gebruik van het Leica spiegelhuis was een goede en nauwkeurige scherpstelling mogelijk. Bij gebruik van de Leica Elmar 5cm loopt de afbeeldingsmaatsaf van 1:12 tot 2.5:1. In beide gevallen zorgt de 5x zoekerloep voor correcte scherpstelling. Leica laat weten dat een 4x loep met niet op zijn kop staand beeld en niet meer spiegelverkeerd beeld in de maak is! Voor de professionals is er nog een compendium te koop waarin filters geplaatst kunnen worden. Dit wordt weer voor het objectief geplaatst. Prijs van alleen de balg bedroeg DM 130,00 en de compendium DM 38,00.

Introductie Leica Parvo 250:

Parvo_2502

Dit is een nieuwe diaprojector met een gekoeld driewandige behuizing en geschikt voor 5:5 cm glas dia’s en met de adapter ook voor film aan de rol. Verwisselbaar objectief is de Hektor 1:2,5 F=8,5cm, 10cm en 12cm. 250 watt lamp en netaansluiting.

Leica Fotografie International bestaat nog steeds en is ook nu het lezen meer dan waard. Via de website www.Lfi-online.de is het te koop.

 

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.