Persbericht: Leica introduceert de Leica S2 adapter voor middenformaat objectieven.

Schermafbeelding_2011-07-19_om_09

Leica Camera AG breidt het accessoire-aanbod uit voor het professionele Leica S-System.Transcontinenta B.V., introduceert als officiële Leica importeur in Nederland, de Leica S-adapters voor het gebruik van midden-formaat objectieven van andere fabrikanten.  Met ingang van eind augustus 2011 bieden wij drie nieuwe Leica S-adapters die het fotografen mogelijk maakt om midden-formaat objectieven van andere fabrikanten te gebruiken op een Leica S body.

De individuele adapters zijn:

  • Leica S-adapter voor Hasselblad V V System-objectieven
  • Leica S-Adapter voor Pentax P67 67 systeem objectieven
  • Leica S-Adapter voor M645 lenzen van de Mamiya 645 systeem

Dit betekent dat professionele Leica fotografen nu toegang hebben tot een enorme selectie van extra objectieven die de flexibiliteit van het Leica S-systeem verder vergrootten. Ook wordt het nu mogelijk, voor  fotografen die nu in het bezit zijn van objectieven van de bovengenoemde systemen, om ze te gebruiken op de Leica S2. Zoals het geval is met alle producten van de Leica S-portefeuille, worden ook de Leica S-adapters gekenmerkt door hun uitmuntende kwaliteit. Het gebruik van exclusieve en hoogwaardige materialen tijdens de vervaardiging, geanodiseerd aluminium en verchroomd messing, maakt ze absoluut betrouwbaar, zelfs bij continue en duurzaam gebruik.

De Leica S-adapter zal vanaf eind augustus leverbaar zijn via de erkende Leica dealers voor de prijs van € 580,00 ex. BTW.

Technische specificaties Leica S-adapter:

Leica S-Adapter V voor Hasselblad:

  • H=30,2mm x B=81mm
  • Gewicht 138,75g

Leica S-Adapter M645 voor Mamiya:

  • H=15,5mm x B=78mm
  • Gewicht 93,5 g

Leica S-Adapter P67 voor Pentax:

  • H=37mm x B=90mm
  • Gewicht 222,5g

Bij gebruik van de Leica S-Adapter is er geen enkele elektronische koppeling, signalen of data-overdracht tussen het Leica S-systeem en de objectieven van  Hasselblad, Pentax en Mamiya.

 

Download van product afbeeldingen en persbericht:

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.