Review nieuwe Leica Super-Elmar 21mm door LFI: “Beste supergroothoek van dit moment!

Schermafbeelding_2011-07-06_om_08

In de meest recente uitgave van het onafhankelijke vakblad LFI staat een uitgebreide review van de nieuwe Leica M Super-Elmar 21mm F3.4 ASPH. Dit objectief werd gelijk met de nieuwe Leica M9-P geintroduceerd en zet de nieuwe wereldwijde standaard op het gebied van supergoothoekobjectieven. Eerder verwezen we al naar een zeer uitgebreide vergelijkende test van Kenrockwell tussen de voorganger de Leica Elmarit M 21mm f/2.8 ASPH ten opzichte van de Carl Zeiss 21mm F2.8 en de Canon 16-35mm L en de Nikon 14-24mm AF-S. Hierin was al goed de superioriteit te zien van de Leica Elmarit M 21mm f/2.8 ASPH op een Leica M9 camera. Door de opbouw van een meetzoekercamera is het mogelijk om allé lichstralen van een groothoek objectief via een rechte lijn op de CCD te laten komen. Verder is de scherpstelling nog steeds net zo naukeurig als bij welke andere brandpuntsafstand uit het leica M assortiment.

De Leica M Super-Elmar 21mm F3.4 ASPH is geheel nieuw ontworpen en heeft een aantal verbeteringen t.o.v. de Leica Elmarit M 21mm f/2.8 ASPH:

  • Verhoogde beeldscherpte tot in de hoeken. De contour- en detailscherpte bij volle opening F3.4 is scherper dan bij de Leica Elmarit M 21mm f/2.8 ASPH bij diafragma F5.6!
  • Zeer geringe vertekening over het gehele beeldveld. (minder dan 1,5 % bij een beeldhoogte van 15mm)
  • Vermindering van overstraling en strijklicht gevoeligheid. Zelfs met de zon in beeld geeft dit nieuwe objectief nog een foto met een hoog contrast en fijne details.
  • Een zeer gunstige adviesverkoopprijs van € 2250,00 incl. btw.

In het LFI tijdschrift zijn de vergelijkende opnamen, 100% crops en de MTF curves te zien.

Werkt u als landschaps- en architectuurfotograaf op dit moment met een DSLR,  en wilt u de absolute top in beeldkwaliteit denk dan ook eens aan de boven vermelde combinatie.

Schermafbeelding_2011-07-06_om_12

Download technische gegevens en [Leica] voorbeeld opnamen:

 

 

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.