Introductie Leica D-Lux 5 Digiscoping adapter.

D-lux_5_digiscoping_adapter

Na het grote succes van de Leica Digiscope adapters voor de Leica D-Lux 4 en Leica X1 introduceert Leica nu de nieuwe Leica DLux 5 Digiscoping adapter. Deze adapter is weer een toevoeging aan de grote Leica Sport Optics familie.
De nieuwe Leica DLux 5 Digiscoping adapter is te gebruiken met het Leica 25 x – 50 x WW ASPH. oculair en de Leica APOTelevid 65 en 82.
Een kant van de adapter kan worden vastgeschroefd op de Leica D-Lux 5 en de andere kant wordt met een borgschroef stevige bevestigt aan het oculair van de Televid. Het fotograferen met een telescoop is te vergelijken als het fotograferen met en camera met een 2500mm tele. Een goed statief is dus absoluut noodzakelijk om ongewenste trillingen te voorkomen. Zorg er voor dat het statief hoog genoeg komt zonder dat de middenzuil hoeft te worden uitgeschoven. De Leica D-Lux5 heeft ook de mogelijkheid van HD720 filmen zodat u ook supertele video opnamen kunt maken. Een voorbeeld hiervan ziet u hier onder:


De nieuwe Leica Adapter is klein, licht van gewicht en zeer eenvoudig in het gebruik. De combinatie van camera en adapter is zeer snel te bevestiging zodat u snel kunt schakelen tussen observatie en fotograferen.

De Leica D-Lux 5 Digiscoping adapter zal eind april beschikbaar zijn via de Leica Sport Optic verkooppunten voor een bedrag van € 90,00.

Om u een idee te geven van de kwaliteit en mogelijkheden van een Leica telescoop en een Leica digitale camera, raden we u aan om eens te kijken naar de  talloze foto’s gemaakt door Jeff Bouton. Hij is een leica Sport Optics expert en maakt bijna dagelijks opnamen met een Leica Digiscope combinatie. Op zijn Flickr account ziet u talloze foto’s gemaakt met de Leica D-Lux 4 en de Leica X1.

Schermafbeelding_2011-04-01_om_09

Op zijn weblog vindt u ook zeer veel tips met foto’s over het fotograferen door een Leica telescoop: http://leicabirding.blogspot.com/ .

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.