Een dag fotograferen met de Leica X1. Een gebruikerservaring.

Schermafbeelding_2011-03-17_om_16

Het fotograferen met de Leica X1 was een prettige ervaring. Camera op RAW gezet en een rondje gemaakt door de stad Leiden. Ik heb geprobeerd een zo breed scala aan opnamesituatie vast te leggen. Binnen en buiten opnamen met hoge ISO laten goed zien wat de Leica X1 kan met zijn APS-C formaat sensor en een scherp 35mm F2.8 objectief. Zelfs de 3200 ISO opname is nog bruikbaar in print.

Schermafbeelding_2011-03-18_om_09

De grote sensor maakt het ook mogelijk om opnamen te maken met een kleine scherptediepte. Het enige nadeel is dat de camera maar tot 35cm kan komen zodat echte macro opnamen niet echt mogelijk zijn. Toch lukte het om het echte lentegevoel vast te leggen op de “gevoelige plaat”. De scherpstelsnelheid is niet super hoog, maar tijdens het maken van al deze opnamen heb ik dat niet als een nadeel ondervonden. Van te voren scherpstelpunt vastleggen, compositie bepalen en dan op het juiste moment afdrukken is toch al mijn standaard manier van werken. Ook bij de foto’s van de zeer bewegelijke katten was het geen enkel probleem.

Schermafbeelding_2011-03-18_om_09

De ingebouwde flitser is ideaal voor het ophelderen van de schaduwen en geeft daarvoor precies de juiste hoeveelheid licht af. Zie de laatste foto van een groepje kinderen op straat.

Bekijk alle foto’s in het Transcontinenta Flickr account.

Advertenties

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.