LEICA hoofdsponsor PiM Award voor Fashion fotografie en video

00-pim_award_leica_lowres

Met de hoofdsponsoring van de nieuwe Pim Award voor fotografie en video op het gebied van fashion zet Leica zich nu in op een nieuw gebied. Dat is grotendeels te wijten aan het grote succes binnen de modewereld van de middenformaat digitale camera de Leica S2.  Maar ook aan het feit dat de huidige modefotografie zeer veel lijkt op een vorm van straatfotografie. Het territorium bij uitstek voor de Leica M camera’s. De PiM, Photographie de la Mode is een geheel nieuwe fotocompetitie die zich goed kan plaatsen tussen alle bestaande fotowedstrijden en Photography Awards. De Nederlandse importeur van Leica, Transcontinenta treed als hoofdsponsor op voor PiM 2011. Deze zal plaatsvinden tijdens de Amsterdam International Fashion Week in juli 2011. Een aantal juryleden waaronder modefotograaf Tom Hagemeyer en Pieter Bas Mentink (GUP magazine) zullen uiteindelijk uit de inzendingen 75 genomineerden, dan vijftien finalisten en uiteindelijk drie winnaars selecteren. Het thema van de Pim Awards is Leica waardig: “Kaders van waarneming” deze fashion foto en video wedstrijd  is onderverdeeld in diverse disciplines:

  • Fresh Talent (met een Leica X1 met diverse toebehoor als hoofdprijs)
  • Professionele fotograaf (M9 met Summilux 50mm F1.4 als hoofdprijs)
  • Videograaf (cheque van 5000 euro)

In mei worden de namen van de genomineerden bekendgemaakt. Voor meer informatie of inschrijving volg onderstaande links:

 

 

Over Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.